февруари 17, 2011

Космическа колонизация

Космическа колонизация - неосъществената мечта
Светослав Александров
изд. е-книги






Кратко и стегнато изложение на тема "Къде (по дяволите) се дянаха пилотираните космически полети?". Авторът е начетен, материята му е любима и резултатът е много добър - получило се е кратко и лесно за възприемане познавателно четиво. С необходимото количество история, технологии, политика, романтика и поглед напред.
Единствен минус според мен е беглото усещане, че написаното е по-скоро реч на модератор в дискусия, отколкото готов и завършен научно-популярен труд. И акцентът е върху полетите, а пък колонизацията си има и други аспекти, мисля аз. Но пък така се е получило по-сбито и се чете наведнъж.

Книгата можете да изтеглите абсолютно безплатно от сайта e-knigi.net, като опцията за плащане е само препоръчителна.

ОЦЕНКА ПО ОРАНЖЕВАТА СКаЛА: 69/99 - the robots killed the astronauts

2 коментара:

Анонимен каза...

Я, Звездичко написал книга. O_o

Сега ще се наложи да я чета и да пиша ревю...

Стоян Христов каза...

А бе да ти кажа честно и аз я четох. Обаче после ми стана неудобно и не посмях да напиша за нея, защото нямаше да са хубави думички.

Звездичко наистина е начетен, ама това, дето го е събрал в книгата малко или много е популярна информация, която всеки от нас знае. Дето се вика, едно произволно филмче по Дисковери ще ти каже повече. Стори ми се малко като книга от рода на "Вижте пък аз от какво се интересувам". Отговаря повече на въпроси Какво, а не Защо.

Но пък заглавието и липсата на цена са хубави неща.:)